Amasya ilinde sanayi, konut ve diğer aydınlatma ihtiyaçlarını karşılamak için, ilimizin coğrafi ve doğal zenginliklerinden olan rüzgâr ile yeşil enerji üretiyoruz. Orman Bölge Müdürlüğünce ilimizin rüzgâra açık orman alanlarında yapımına izin verilen rüzgâr türbinleri, çevre dostu enerji üretimine katkı sağlayarak sürdürülebilir enerji hedeflerine bir adım daha yaklaşmamızı sağlıyor.
Rüzgâr enerjisi, yenilenebilir ve temiz bir enerji kaynağı olması dolayısıyla Merkez İlçe Aydınca, Beldağı, Çatalçam ve Halifeli köyleri mevkiinde 14 adet, Merzifon ilçesi Kayadüzü mevkiinde 26 adet rüzgâr türbini kurulumu yapılarak enerji ihtiyacının karşılanmasında alternatif ve fark yaratmaya başlandı.
Merzifon Kayadüzü’nde 10 adet rüzgâr türbini orman sahasına kurulan Eksim Enerji ve Merzifon Enerji A.Ş. tarafından işletilen Rüzgâr Enerji Santrali 63,50 MW kurulu gücü ile Türkiye'nin 183. Amasya'nın ise en büyük enerji santrali olmasının yanında Türkiye'nin 23. büyük Rüzgâr Enerji Santrali'dir. RES'te 26 adet Nordex rüzgar türbini kullanılarak 112.893.092 kilovatsaat elektrik üretimi ile 34.107 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Kayadüzü Rüzgâr Santrali sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 35.839 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.
Merkez İlçe Aydınca, Beldağı, Çatalçam ve Halifeli köyleri mevkiinde tamamı orman sahası içinde Şehzade Enerji tarafından kurularak işletilen 46,2 MW kapasiteli, Türkiye'nin enerjide 272. rüzgâr enerjisinde 61. Amasya'nın ise 2. Rüzgâr Enerji Santralidir. Mina Group bağlı ortağı olan Şehzade Enerji Üretim Tic. San. Ltd. Şti. tarafından Amasya İli Merkez İlçesi Beldağı, Çatalçam ve Halifeli Köyleri sınırları içerisinde işletilmekte olan Rüzgâr Enerji Santrali alanı içerisinde mevcut durumda 14 adet türbine, 46,2 MW kurulu güce sahiptir. Rüzgâr Enerji Santraline 97 adet türbin ilave edilerek toplam 111 kapasiteli 366,3 MW enerji gücüne ulaşması hedeflenmektedir. Rüzgâr Enerji Santrali mevcut durumda sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 46.984 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.